Appi! Kuidas kolida välismaale?

Ega ma välismaale kolimisest kuigi palju ei tea. Minu võõrsil elamise kogemused piirduvad Saksamaal veedetud lapsepõlve ja seljakotis elatud varaste kahekümnetega. Kõik need aastad olen ma reisides pannud rõhku eelkõige minimalismile ja mugavusele, kandes endaga kaasas üha vähem asju. Viimased aasta-paar olen ma saanud mitmeid järjestikuseid kuid hakkama nii, et üks komplekt riideid on seljas ja teine kotis. Kõik. Väike kogus shampooni ning universaalne sall-kleit-rätik veel lisavarustuseks kaasas. Nüüd on aga lood teised – ma kolin sel nädalal Türki ning jätkan oma haridusteed Istanbulis. Mida võiks õpingute ajal seal tarvis minna? Milliseid asju on hädavajalik kaasas tassida ja mida peaks sealt ostma? Ausalt ka, mul ei ole aimugi! Kahtlustan, et mu vana hea kahe rõivakomplekti reegel siinkohal kuigi hea mõte ei ole, kuid rohkem on ka nagu nadi kaasas tassida. Ega riided polegi ju kõige hullemad. Ma vaatan õnnetult oma raamaturiiuleid ja tahaks nii mõndagi kaasa haarata, sest järsku ma tahan mõnda neist raamatuist just Türgis lugema hakata? Või mida teha kõigi oma õppevahenditega – sealt lihtsalt uued osta? Mu imeilus malekomplekt? Kaaslase kohvimasinate kollektsioon?

Türgi-1
Tulevane kodulinn oma hiilguses

Ega ma tegelikult tõesti ei tea, mida peale hakata. Ma ei taha ka mõelda, et ostan sealt kõik vajaliku – tegelikult ei tahaks ma sealt midagi osta, mis mul Eestis olemas on. Ja kas on midagi sellist, mida saab ainult Eestist ja mida Türgis kohe kindlasti olemas ei ole? Ma kõlan, nagu läheks esimest korda välismaale, eksole. Tegelikult olin Istanbulis alles kaks kuud tagasi, kuid siis õnnestus mul ühe pärastlõuna jooksul auto alla jääda ja tänaval täiega petta saada, niiet fookus läks veidi paigast ära. Lõpuks tulin ikka sama targalt tagasi. Niisiis, kes on käinud välismaal õppimas – mida olete kodust kaasa võtnud ja millest esimestel kuudel puudust hakkasite tundma? Help a sister out!


2 kommentaari “Appi! Kuidas kolida välismaale?

  1. Hahhaha! Mul praegu just sama teema. Kolin juba kes teab mitmendat korda ühest riigist teise, aga ikka tuleb see hetkeline paanika, et mida peaks kaasa võtma/ostma.

    Tegelikult lihtsalt need asjad, mida sa nagunii kasutad (kaamera, arvuti, lemmikud riided ja jalanõud jne). Ja kui jääb ruumi siis võib ju enda rätiku, hooldusvahendid ja kasvõi mõned köögiasjad ka võtta. Seda siis ainult juhul kui jääb ruumi, sest tegelikult saab ju kohapeal ka poest osta. Kui ühikasse elama lähed näiteks, siis teravat nuga (mis lõikaks kasvõi saia) sa sealt eest kindlastii ei leia. 😀

    Liked by 1 person

    1. Ühikasse ma ei lähe, aga võib juhtuda, et hoopis möbleerimata korterisse – sellisel juhul tuleb niikuinii kogu sisustus osta. 😛 Mulle lihtsalt täiesti põhimõtteliselt hakkab vastu see, et ostan asju, mis tegelikult 2000 km kaugusel olemas on. Aga ilmselt see pakkimine ka nii suur mure tegelikult ei ole (nagu sa ise ütlesid, elektroonika, mugavad riided ja pakk maitsepärmi, eks), vaid üleüldine ärevus on suur. Aga usun, et lahkumise hetk on see kõige ärevam ning kohale jõudes tuleb juba põnevus asemele.

      Lugesin, et te kolite perega Singapuri. Nii lahe, jään huviga ootama, kuidas kohanete ja milliseid võimalusi eneseteostuseks sealt leiad! 🙂

      Meeldib

Lisa kommentaar